авокадо (дозрілий) - 1 шт.
помідори (великий) - 1 шт.
цибуля (я беру червону цибульку)- 1 шт.
перець болгарський - невеликий шматочок
лимон - 0,5 шт.
олія оливкова
сіль
за смаком
Цибулю, перець і помідор порізати кубиками. Авокадо розрізати посередині і розділити на дві половини
Обережно надрізати половинки авокадо у вигляді решітки. Важливо не зачепити шкірку (вона знадобиться нам для сервірування). Десертною ложкою вийняти м'якоть.
М'якоть авокадо полити соком 1/2 лимона і розім'яти виделкою до однорідної консистенції. Пюре не повинно бути занадто гладким. Додати нарізані овочі в пюре, посолити за смаком і добре перемішати
Полити оливковою олією.Розкласти гуакамоле в отримані «човники» з шкірки, прикрасити зеленню петрушки і подавати до столу. Готово! Приємного апетиту!
Поради:
Гуакамоле може бути не тільки салатом, але і гострим соусом, який дуже добре підходить до м'яса. Для цього досить додати в нього трохи гострого перцю чилі, а овочів покласти менше, нарізавши їх дуже дрібно.
Гуакамоле також гарний у якості закуски, якщо подати його з кукурудзяними або картопляними чіпсами або з грінками.
Залишився гуакамоле можна зберігати в холодильнику до наступного дня, якщо накрити його харчовою плівкою.
|