Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora
Головна » Статті » Закуски

Холодець з курки

Холодець з курки

Пропоную вам приготувати смачну, легку і низькокалорійну страву з курки - домашній холодець. Найсмачніший холодець з насиченим смаком виходить з домашньої курки. Якщо можливо - краще для приготування взяти півня, він більш жилистий, холодець краще застигне. Але якщо є тільки курка - не біда, можна додати для кращого застигання холодцю желатин. Цього разу я готувала холодець з півня, але про всяк випадок все одно додавала желатин, щоб вже точно холодець добре застиг.

Якщо хочете приготувати холодець без використання желатину - варіть курку разом з курячими лапками, в яких багато желирующих речовин. На вказану кількість води їх потрібно приблизно 4-5 шт. Перед використанням лапки опустити на кілька секунд в дуже гарячу воду, щоб легко було зчистити верхню шкірку. Потім обрізати з них кігтики. Таким чином готуємо їх до варіння.
Із вказаної кількості інгредієнтів у мене вийшло 3 миски по 400 мл і 2 середніх судочка холодцю. Якщо хочете приготувати цю страву в більшій кількості, збільште кількість інгредієнтів.

Інгредієнти для приготування холодцю з курки:

  • Вода 3-3,5 л л
  • Половина тушки великої домашньої курки (краще півня) - приблизно 900-1000 г
  • Лапки курячі (якщо готуєте холодець без желатину) 5 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Лавровий лист 2-3 шт.
  • Перець чорний горошком 8 шт.
  • Часник 2 дольки
  • Желатин 2 ст.л.

Рецепт приготування холодцю з курки:

1. Курку (півня) покласти у велику каструлю, залити холодною водою і поставити на вогонь. Якщо використовуєте лапки курячі - закладайте їх разом з м'ясом курки. Довести до кипіння і прикрутити вогонь до мінімуму, зняти шумівкою піну. Вода не повинна сильно кипіти. Варити курку потрібно не менше 3-3,5 годин на дуже повільному вогні, бульйон повинен кипіти, а скоріше томитися. За півгодини до кінця варіння покласти лавровий лист, перець горошком (можна і запашний, і чорний) і посолити бульйон за смаком.

Також за півгодини до кінця варіння, за бажанням, можете покласти в бульйон цілу цибулину і крупно нарізану моркву, щоб бульйон вийшов більш ароматним. Потім ці овочі прибрати з бульйону.

Варити курку потрібно не менше 3-3,5 годин

За півгодини до кінця варіння покласти лавровий лист, перець горошком

2. Вийняти курку з бульйону і остудити, потім відокремити м'ясо від кісток і нарізати або порвати на дрібні шматочки. Бульйон процідити через дрібний друшляк або сито.

відокремити м'ясо від кісток і нарізати

Бульйон процідити через дрібний друшляк або сито

3. Щоб холодець краще застиг, додайте 1,5-2 ст.л. желатину прямо в бульйон (він повинен бути гарячим або теплим) і розмішайте протягом декількох хвилин, щоб желатин розчинився. Якщо варили бульйон разом з лапками, додавати желатин не потрібно.

Зайвий жир з поверхні бульйону, за бажанням, можна зібрати ложкою або ось ще один спосіб: кинути на поверхню бульйон розкладену звичайну паперову серветку і дуже швидко зібрати її пальцями на тарілку, зробити так кілька разів.

4. Підготуйте судочки або миски для холодцю. У кожен судочок покладіть трохи подрібненого часнику і викладіть підготовлене подрібнене м'ясо курки. Розлити бульйон по судочкам з м'ясом, охолодити і поставити в холодильник до повного застигання.

Викладіть підготовлене подрібнене м'ясо курки

Розлити бульйон по судочкам з м'ясом

Подавати холодець рекомендується з гірчицею або хріном!
Буду вдячна, якщо поділитеся рецептом в соцмережах або залишите свої коментарі після приготування! Смачного!

1

Категорія: Закуски | Додав: Administrator (22.02.2017)
Переглядів: 539 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar