Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora
Головна » Статті » Закуски

М'ясний хлібець з печінкою і горіхами

рецепт з печінки і фаршу запіканка

 

Цей м'ясний хлібець з печінкою я пам'ятаю ще зі свого дитинства - мама і бабуся часто готували його на свята. Бабуся все молола на м'ясорубці, я ж ''модернізувала'' рецепт і використовую блендер. За консистенцією хлібець схожий на паштет, але печінки в ньому зовсім мало, тому вона не перебиває м'ясний смак, а лише додає цікавих ноток. (Моя дитина не любить страви з печінки, але цей хлібець жує за обидві щоки і просить добавки!) Горішки ж роблять цю страву оригінальною. Спробуйте :-)

 

Для хлібця з фаршу і печінки потрібно:

  • 150г печінки (на ваш вибір, я найчастіше готую з курячою)
  • 1 невелика цибулина
  • 1 зубок часнику
  • 500г фаршу (теж на ваш вибір, в мене - свинина і курка в однакових пропорціях)
  • 2 яйця
  • 2 ст. л. червоного вина (не обов'язково)
  • 2 яйця
  • 100г горіхів
  • сіль, перець


Сиру печінку перемеліть в блендері
 


Цибульку подрібніть і підсмажте в олії
 

 

Додайте до цибулі мелену печінку, швидко перемішайте і смажте 5 хвилин, потім дайте вистигнути 5 хвилин

 


Горіхи перемеліть в блендері
 


До мелених горіхів додайте фарш, подрібнений часник, печінку з цибулею, вино, яйця ,сіль і перець. Перемеліть все знову за допомогою блендера 
 



Викладіть в змащену олією форму, зверху накрийте фольгою
 


Нагрійте духовку до 180С і запікайте хлібець впродовж 1 години
 


Готовий хлібець витягніть з духовки і залиште його на 5 хвилин (накритим фольгою),а потім ріжте на скибочки і пригощайте своїх рідних і гостей :-) Дякую, що завітали!
 

 

Категорія: Закуски | Додав: Administrator (27.02.2017)
Переглядів: 3485 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar