Головна » Статті » Закуски |
Цей рецепт дуже смачної "мармурової" курки в желе займе почесне місце як на святковому столі, так і в повсякденному житті. Страва легка в приготуванні, має чудовий вигляд і смак. Її можна вживати і як закуску, і як доповнення до будь-якого гарніру. Наш рецепт оцінять ті, хто рахує калорії і стежить за своїм харчуванням, тому що страва низькокалорійна і не містить шкідливих добавок. Використовуючи різні варіації спецій, кожен раз ви зможете відкривати для себе нові смаки. Для приготування мармурової курки (курки в желе) потрібні:
Рецепт приготування курки в желе:1. Філе і стегенця або гомілки курки ретельно промити під проточною водою і обсушити паперовим рушником. Зняти шкірку з гомілок, видалити зайвий жир і кісточки. М'ясо нарізати шматочками. 2. Підготуємо спеції. У невеликій піалі змішаємо желатин, сіль і ваші улюблені спеції. Ви можете використовувати готові суміші спецій для курки або м'яса. Мені подобається використовувати суміш «Прованські трави». 3. Дрібно нарізаємо попередньо промитий і обсушенний кріп. Очищаємо часник від лушпиння, після чого пропускаємо через прес. 5. Змішуємо м'ясо, спеції з желатином, кріп і часник. 6. Викладаємо отриману суміш в рукав для запікання, ретельно зав'язуємо краї. У кількох місцях проколоти рукав зубочисткою. Укладаємо рукав в форму для запікання. 7. Далі необхідно поставити форму в холодну духову шафу, встановити температуру 180° С і випікати 50-55 хвилин. 8. Готове м'ясо слід дістати з духовки, помістити в прямокутну форму, не знімаючи рукав для запікання, і ретельно вирівняти поверхню, щоб вийшло зайве повітря. Я використовувала пластиковий контейнер для зберігання харчових продуктів. Зверху можна встановити прес. Потім слід охолодити страву до кімнатної температури і відправити в холодильник на 2-3 години. 9. Коли наша страва застигне, виймаємо її з форми, видаляємо рукав для запікання, нарізаємо скибочками завтовшки приблизно 1 сантиметр. Смачна холодна закуска "Мармурова курка" або, як її ще називають - курка в желе, готова! Смачного! | |
Переглядів: 1101 | |
Всього коментарів: 0 | |