Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora
Головна » Статті » Закуски

"Мармурова" курка (курка в желе)

Цей рецепт дуже смачної "мармурової" курки в желе займе почесне місце як на святковому столі, так і в повсякденному житті. Страва легка в приготуванні, має чудовий вигляд і смак. Її можна вживати і як закуску, і як доповнення до будь-якого гарніру. Наш рецепт оцінять ті, хто рахує калорії і стежить за своїм харчуванням, тому що страва низькокалорійна і не містить шкідливих добавок. Використовуючи різні варіації спецій, кожен раз ви зможете відкривати для себе нові смаки.

Для приготування мармурової курки (курки в желе) потрібні:

  • куряче філе 500 г
  • гомілки курячі (або стегенця) 500 г
  • кріп 1 пучок
  • часник 1 головка
  • желатин 40 г
  • спеції (перець чорний мелений, базилік, розмарин, куркума, паприка, мускатний горіх, зерна гірчиці, кунжут) - всього 2 чайні ложки
  • сіль 1,5 ч.л.
  • Для запікання знадобиться додатково рукав

Рецепт приготування курки в желе:

1. Філе і стегенця або гомілки курки ретельно промити під проточною водою і обсушити паперовим рушником. Зняти шкірку з гомілок, видалити зайвий жир і кісточки.

М'ясо нарізати шматочками.

М'ясо нарізати шматочками.

2. Підготуємо спеції. У невеликій піалі змішаємо желатин, сіль і ваші улюблені спеції. Ви можете використовувати готові суміші спецій для курки або м'яса. Мені подобається використовувати суміш «Прованські трави».

У невеликій піалі змішаємо желатин, сіль і ваші улюблені спеції

3. Дрібно нарізаємо попередньо промитий і обсушенний кріп.

Очищаємо часник від лушпиння, після чого пропускаємо через прес.

Дрібно нарізаємо кріп, підготуємо часник

5. Змішуємо м'ясо, спеції з желатином, кріп і часник.

Змішуємо м'ясо, спеції з желатином, кріп і часни

Змішуємо м'ясо курки зі спеціями

6. Викладаємо отриману суміш в рукав для запікання, ретельно зав'язуємо краї. У кількох місцях проколоти рукав зубочисткою. Укладаємо рукав в форму для запікання.

Викладаємо отриману суміш в рукав для запікання

7. Далі необхідно поставити форму в холодну духову шафу, встановити температуру 180° С і випікати 50-55 хвилин.

8. Готове м'ясо слід дістати з духовки, помістити в прямокутну форму, не знімаючи рукав для запікання, і ретельно вирівняти поверхню, щоб вийшло зайве повітря. Я використовувала пластиковий контейнер для зберігання харчових продуктів. Зверху можна встановити прес. Потім слід охолодити страву до кімнатної температури і відправити в холодильник на 2-3 години.

Готове м'ясо слід дістати з духовки, помістити в прямокутну форму, не знімаючи рукав

9. Коли наша страва застигне, виймаємо її з форми, видаляємо рукав для запікання, нарізаємо скибочками завтовшки приблизно 1 сантиметр.

Смачна холодна закуска "Мармурова курка" або, як її ще називають - курка в желе, готова! Смачного!

1

Категорія: Закуски | Додав: Administrator (21.02.2017)
Переглядів: 1101 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar