Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora
Головна » Статті » Закуски

Печериці тушковані в сметані

Печериці тушковані в сметані

Печериці тушковані в сметані виходять дуже ароматними та смачними. Можна подавати печериці в сметані з цибулею як самостійну страву або поєднувати їх з молодою картоплею та іншими овочами!

Інгредієнти для приготування печериць тушкованих в сметані:

  • Печериці 500 г
  • Сметана 2-3 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 2 зубчики
  • Сіль
  • Перець чорний мелений
  • Рослинна олія 3 ст.л.
  • Вершкове масло 20 г

Рецепт приготування печериць тушкованих в сметані:

1. Печериці помити в проточній воді, просушити. Їх можна не чистити, але потрібно зрізати з грибів місця, які потемніли.

Чи потрібно перед приготуванням чистити печериці? Якщо ви готуєте салати або закуски, в яких використовуватимуться сирі шампіньйони, їх потрібно обов'язково почистити, знявши верхню шкірку на капелюшку (починаючи від ніжки вгору), особливо якщо печериці куплені в супермаркеті або зберігалися декілька днів в холодильнику. Якщо ж ви будете смажити або тушкувати шампіньйони, їх можна не чистити.

2. Нарізати печериці навпіл або, якщо великі, четвертинками уздовж.

3. Цибулю ріпчасту нарізати.

4. Сковороду з рослинним маслом розігріти, покласти шматочок вершкового масла і відразу викласти підготовлені гриби разом з цибулею. Печериці пустять сік, після чого обсмажувати їх, помішуючи, 8-10 хвилин на середньому вогні.

викласти підготовлені гриби разом з цибулею

5. Часник почистити і дрібно порізати. Додати в печериці сметану, невелику кількість води і протушкувати ще 5-7 хвилин. В кінці додати дрібно нарізаний часник, сіль і перець за смаком. При подачі прикрасити зеленню.

Додати в печериці сметану, невелику кількість води і протушкувати

Смачного!

Категорія: Закуски | Додав: Administrator (23.02.2017)
Переглядів: 380 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar