Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora
Головна » Статті » Закуски

Перепічка

пончики для канапок солоні

 

Перепічка - це такі м'якенькі, злегка солонуваті смажені хлібчики. І асоціюються вони в мене неодмінно з моєю бабусею :-) Коли ми (внуки) були малими, бабуся смажила для нас цю смакоту і ми наминали її з домашнім молоком. Бабуся і зараз нас любить ''побалувати'', а ми того тільки й чекаємо! А ще, перепічка чудово підходить як основа для канапок - розріжте її вздовж навпіл, намажте маслом, змішаним з домашнім сиром, зверху шматочок ковбаси і помідор - і шедевр готовий! Смачного :-)


Для перепічок потрібно:

  • 2 стакани молока
  • 30г свіжих дріжджів (або 8г сухих)
  • 2 яйця
  • 3 ст. л. олії
  • 1 ст. л. цукру
  • 1,5 ч. л. солі
  • борошно (в мене йде приблизно 3 стакани)

 

В теплому молоці розведіть свіжі дріжджі (якщо використовуєте сухі, тоді додайте їх в самому кінці до борошна), сюди ж вилийте олію, злегка збиті яйця, додайте цукор і сіль

 


Додайте борошно (і, якщо використовуєте сухі дріжджі)
 


Замісіть тісто і дайте йому підрости 1 годину
 

 

Потім розкачайте його, повирізайте кружечки (розмір на ваш вибір - я вирізаю стаканом, а можна і блюдечком - тоді вийде велика перепічка)

 


Обсмажте з обох сторін в гарячій олії
 


Викладіть на паперову серветку (щоб ввібрала зайвий жир), посипте злегка сіллю і смакуйте :-)
 


Ось така перепічка всередині
 



 

Категорія: Закуски | Додав: Administrator (27.02.2017)
Переглядів: 501 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar