Головна » Статті » Закуски |
Сальтисон - це пресований варений виріб з м'яса з додаванням субпродуктів. Це неймовірно смачна і проста в приготуванні домашня страва, для якоЇ використовуються завжди доступні інгредієнти. Такий сальтисон готують в шлунку, начиняючи його начинкою і запікають в духовці або варять в підсоленій воді. Але можна варити прямо в пакеті для запікання або в звичайному пакеті. Сальтисон можна готувати з додаванням язика, легкого та інших субпродуктів. Для приготування страви разом з м'ясом і салом я використовувала печінку яловичу. Для приготування сальтисону я часто використовую не свинячу голову, а будь-яке м'ясо (в тому числі обрізки) свинини, можна з додаванням яловичини. І відразу ж підготовлене м'ясо, сало і печінку складаю в пакет, в якому це все буде варитися. Отже, дивіться детальний рецепт сальтисону в домашніх умовах. Інгредієнти для приготування сальтисону:
Рецепт сальтисону домашнього:1. Підготувати м'ясо, сало і печінку. Цього разу я використовувала м'ясо і яловичини, і свинини. Сало краще використовувати без прошарків. 2. М'ясо та сало нарізати шматочками - дрібними або трохи побільше, скласти в глибоку миску. Печінку можна нарізати дрібними шматочками або для економії часу - перекрутити на м'ясорубку, перемішати її з м'ясом і салом. 3. Додати сіль, перець, подрібнений лавровий лист, яйця і борошно. Все добре перемішати. 4. Скласти отриману масу в поліетиленовий пакет і зав'язати його або надати прямокутну форму і згорнути. Для цього я використала спеціальний герметичний пакет для запікання. Якщо такого немає - використовуйте звичайний поліетиленовий прозорий і повністю герметичний пакет. 5. Помістити наповнений пакет ще в один або два пакети без зайвого повітря, обмотати ниткою і покласти в каструлю з невеликою кількістю води, накрити кришкою. Після закипання води варити 2,5-3 години, через 1,5 години перевернути. 6. Остудити сальтисон в холодильнику, звільнити від пакетів і можна нарізати і подавати закуску на стіл! Смачного! | |
Переглядів: 673 | |
Всього коментарів: 0 | |